Welke pyjama is het meest geschikt voor de beste nachtrust?

0

Iedereen draagt wat anders tijdens het slapen. Sommige slapen zonder kleding, anderen dragen juist weer veel kleding. Zo kun je denken aan een shortama voor heren of dames als je wel wat wil dragen, maar een pyjama met lange broek en mouw juist te warm is. Maar wat kun je nou het beste dragen voor de beste nachtrust? In deze blog laten we het je weten!

Draag wat je lekker vindt zitten

Wat vooral belangrijk is, is wat je zelf het fijnst vindt zitten. Grote kans dat je daar het beste in slaapt. Je kunt verschillende soorten pyjama’s proberen om erachter te komen wat je het fijnst vindt. Probeer dan ook eens een wollen pyjama. In Australië is een onderzoek gedaan naar slaapkleding en het resultaat van dat onderzoek is dat wollen slaapkleding een positief effect zou hebben op je nachtrust. Als je wollen slaapkleding draagt zou je wel 15 minuten eerder in slaap vallen dan wanneer je katoenen slaapkleding draagt. 

Katoenen of wollen pyjama?

Het onderzoek is gedaan met 2 groepen waarbij zowel studenten als volwassenen deelnamen aan het onderzoek. Iedereen kreeg voor het onderzoek een wollen pyjama en een katoenen pyjama die ze een nacht moesten dragen. Het resultaat is dat beide groepen een aantal minuten eerder in slaap viel dan wanneer ze een katoenen pyjama droegen. De studenten die een wollen pyjama droegen deden er 11 minuten over om in slaap te komen, de volwassen met een wollen pyjama 12 minuten. Bij het dragen van een katoenen pyjama deden de deelnemers er 22 tot 27 minuten over om in slaap te komen, meer dan het dubbele!

Een onderzoeker van The University of Sydney bevestigt dit verhaal. Hij geeft aan dat wol je lichaamstemperatuur beter reguleert en je lichaam in de thermische comfortzone houdt. Wol is dus de oplossing voor een goede nachtrust. Daarnaast geeft hij aan dat met wollen slaapkleding je eerder in slaap zal vallen, maar ook nog eens langer en dieper zal slapen! Je kunt dus veel variëren in nachtmode voor dames en heren, maar het schijnt dat wol toch het meest geschikt is voor een goede nachtrust. Kun je dus niet goed in slaap komen? Dan is het kopen van een wollen pyjama zeker het proberen waard!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Alle rechten voorbehouden