De beste tips voor een duurzame woning

0

Het is 2020 en duurzaam leven wordt met de dag belangrijker. Met zijn allen moeten we de opwarming van de aarde tegengaan en iedereen kan hier zijn of haar steentje aan bijdragen. Duurzaam wonen is een goede manier om mee te helpen aan een gezondere en betere wereld voor iedereen, maar hoe doe je dat? 

DIY

DIY, oftewel do it yourself. Producten recyclen is een goede manier om jouw huis in te richten. Zo kan je van een houten pallet al een stevig bankstel maken en kan je van een plastic fles een mooie bloembak maken. Door producten te gebruiken die je normaal gesproken weg zou gooien draag je bij aan een betere wereld én geef je er jouw huis ook nog eens een originele en mooie look mee. Wees creatief!

Koop bewust

Voordat je besluit bepaalde spullen te kopen moet je jezelf afvragen of je deze spullen nog wel echt nodig hebt. Koop je deze bank omdat je echt een nieuwe nodig hebt, of koop je hem omdat je gewoon een nieuwe bank wil hebben? Daarnaast moet je ook goed nadenken of de meubelstukken die je in gedachten hebt wel echt bij de stijl van het huis passen. Zorg er dus ten allen tijde voor dat je geen spijt krijgt van jouw aanschaffingen zodat je ze niet meteen naar de stort hoeft te brengen. 

Go green

Groen staat voor duurzaam en natuurlijk. Als je dus wil dat jouw huis niet alleen duurzaam is, maar dat het er ook echt duurzaam uitziet moet je de kleur groen gebruiken! Schilder een mooie groene muur, koop groen servies of ga voor een mooie binnentuin. Je kunt hiervoor natuurlijke producten gebruiken. Een muur van mos of een design van bamboe zijn hier goede voorbeelden van. Bijna alles is in het groen te verkrijgen dus de keuze is reuze!

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden