Wat te doen tegen een verstopte afvoer?

0

Een verstopte afvoer; de meeste mensen hebben er al wel eens mee te maken gehad. Je hebt net de afwas gedaan en het vieze schoonmaakwater wil maar niet weglopen uit de gootsteen. Hoe ga je dit oplossen? Doe je het zelf, of schakel je professionele hulp in? Hier lees je wat je kunt doen en hoe je een dergelijke verstopping in de toekomst kunt voorkomen!

Laat het niet nog eens gebeuren

Er zal natuurlijk altijd een reden zijn waarom de afvoer is verstopt. Deze redenen kunnen heel erg verschillen. Van frituurvet wegspoelen door de afvoer tot mondkapjes er doorheen proberen te proppen (ook tijdens corona is dit geen goed idee). Zorg er dus voor dat je al het afval wat je hebt weggooit op plaatsen die daarvoor bedoeld zijn. Zorg er daarnaast voor dat kleine etensresten of haren niet in de afvoer terecht komen. Ook dit kan al zorgen voor een ontstopping.

Is dit zelf op te lossen?

Het antwoord op deze vraag is ja! Het is inderdaad mogelijk om je eigen afvoer te ontstoppen. Hoe doe je dit dan?

  • Even de afvoer goed doorspoelen met baking soda in combinatie met water/azijn. Zorg dat je een pak zuiveringszout goed mengt met een liter water of azijn, giet het rustig door de afvoer en laat het een nachtje zitten.
  • Mocht dit niet werken kun je altijd nog de ouderwetse plopper gebruiken! Zorg ervoor dat de plopper veel zuigkracht krijgt voor een beter effect.

Even de vakman bellen

Natuurlijk is het lastig om zelf een afvoer te ontstoppen. Er kan van alles fout gaan en/of vies worden. Gelukkig zijn er ook de nodige vakmensen die dit klusje voor jou kunnen klaren. Het is nooit een slecht idee om even te kijken of er vakmensen bij jou in de buurt zijn als de afvoer verstopt is!

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden