Hoe vind je een leuk en kwalitatief 2 persoons dekbed?

0

Wil je graag een 2 persoons dekbed aanschaffen? Het is van belang dat een dekbed passend is bij je huidige slaapgedrag. Er zijn diverse dekbedden verkrijgbaar met diverse vullingen. Deze dekbedden hebben allemaal hun eigenschappen. Dit artikel geeft meer informatie over de meest voorkomende vormen van een 2 persoons dekbed. 

Donzen en veren 2 persoons dekbed

Dons heeft goede isolerende en ventilerende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen voor een fris gevoel in de zomer. In de winter, houdt dons de warmte goed vast. Dons en veren, vormen vaak een mix in een dekbed. Een donzen dekbed voelt tevens licht en soepel aan.

Veren zijn vaak zwaarder en hebben een groter formaat dan dons. Veren komen vaak van een gans of eend. Eenden bezitten meer veren en dit maakt een dekbed van veren iets voordeliger in aanschaf. Veren zijn daarnaast stevig en duurzaam.

Wollen 2 persoons dekbed

Wol is volledig natuurlijk en heeft een groot percentage aan lanoline. Lanoline is zelfreinigend en anti bacterieel. Wol is isolerend en zorgt voor een heerlijke warme beleving in de winter. In de zomer voelt wol luchtiger aan. Een wollen dekbed kan zwaarder aanvoelen en dit is fijn voor mensen die van een zwaarder dekbed houden. 

Synthetisch 2 persoons dekbed

Dekbedvullingen gemaakt van synthetisch materiaal, maken het eenvoudiger om het dekbed te wassen. Een synthetisch dekbed is goed geschikt voor personen met allergie. Door het dekbed regelmatig te wassen vanaf 60 graden, worden eventuele huisstofmijt en bacteriën geëlimineerd. Het synthetische materiaal zorgt voor minder ventilatie dan natuurmateriaal. Een synthetisch dekbed is daarentegen wel voordeliger in aanschaf. 

Katoenen 2 persoons dekbed

Katoenen dekbedden zijn volledig natuurlijk. Ze voelen zacht aan en hebben slijtvaste eigenschappen. Katoen ventileert goed en het is een prima materiaal voor zowel kinderen als volwassen. Ook zorgt katoen voor een goede vochtregulatie in combinatie met anti allergische eigenschappen. Katoen kan goed gewassen worden in de wasmachine. Op deze wijze blijft je dekbed langer fris. 

Het verschil tussen een enkel en een 4 seizoenen dekbed

Er bestaan 2 soorten dekbedden, een enkele en een 4 seizoenen variant.
Een enkele dekbed bestaat uit 1 laag en kan het gehele jaar door worden gebruikt. Een enkel dekbed is goed geschikt als je het snel warm krijgt in bed.

Een 4 seizoenen dekbed beschikt over 2 aparte gedeeltes. 1 deel is het zomerdeel en het andere deel is bedoeld om bijvoorbeeld in de winter te bevestigen aan het dekbed. Door de 2 delen aan elkaar te bevestigen ontstaat een dikker dekbed en deze is uitermate goed voor de koude winternachten.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden