Bouwtechnische keuring Amsterdam laten doen is meestal eigen keus

0

Het doen van een bouwtechnische keuring Amsterdam is alleen verplicht wanneer je gebruik maakt van de Nationale Hypotheek Garantie of wanneer de bank waar je de hypotheek wilt afsluiten dit eist. Het doen van zo’n keuring is dus voor de meeste een eigen keus. Toch wordt niet altijd bij het risico stilgestaan dat je loopt wanneer je besluit die paar honderd euro uit te sparen en dus geen keuring te laten doen. Zo’n keuring geeft namelijk zekerheid voor nu en voor de toekomst.

Bouwtechnische keuring Amsterdam, zekerheid voor nu en voor de toekomst

Het kopen van een woning doe je meestal niet zomaar en ook meestal maar één of enkele keren in je leven. Je hebt je droomhuis gevonden en je gaat een bezichtiging doen. Je kijkt je ogen letterlijk uit, je probeert alles in je op te nemen in een zeer korte tijd. Wanneer je vervolgens in je oude huisje bent aangekomen ben je eigenlijk de helft al vergeten van wat je zag, je weet enkel nog dat het je fantastisch lijkt om er te wonen. Maar weet jij ook of de fundering van je nieuwe woning in orde is, of dat het dak in goede staat verkeerd? Je kunt het vragen aan de verkopende partij maar wat als zij het ook niet weten of een antwoord geven dat niet volstaat? Verstandiger is om een bouwtechnische keuring Amsterdam te laten doen zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

De inspecteur slaat geen punt over

Tijdens een bouwtechnische keuring Amsterdam loopt de inspecteur samen met jou door je potentiële nieuwe woning. Deze keuring vindt plaats namelijk nog voor je het definitieve koopcontract getekend hebt. De inspecteur keurt letterlijk het hele huis, van boven tot onder van buiten tot binnen. Hij start bij de schoorsteen, de ventilatiekanalen, het dak en de constructie, de gevel, het metselwerk en zo verder. Ook de binnenzijde van de woning wordt grondig geïnspecteerd. Denk hierbij aan de muren, de leidingen, de elektrische en verwarmingsinstallatie, de sanitaire ruimtes, de keuken, deuren, kozijnen en ramen. Zelfs de verdiepingsvloer, de kruipruimte en dus ook de fundering van de woning keurt hij.

Het keuringsrapport ontvang je binnen vijf werkdagen

Binnen vijf werkdagen na de bouwtechnische keuring Amsterdam ontvang jij van de inspecteur een keuringsrapport. Hierin staan al zijn bevindingen nog eens letterlijk en in duidelijke taal geschreven. Mocht de staat van de woning anders zijn dan er in het voorlopig koopcontract vermeldt staat, dan kun je, wanneer je dit hebt omschreven in het contract, kosteloos en zonder boete van de koop afzien. Maar ook wanneer het huis in perfecte staat is en er niets raars naar boven is gekomen tijdens de keuring, is zo’n rapport geen weggegooid geld.

Een overzichtelijke to do list voor de aankomende tien jaar

In het rapport dat je ontvangt na een bouwtechnische keuring Amsterdam, staat niet alleen de huidige staat van de woning omschreven. Er staat ook een to do list voor de aankomende tien jaar in. Zo weet je precies welk jaar je wat dient te vervangen om jouw nieuwe woning in de beste staat te houden en geen achterstallig onderhoud te creëren. 
Maak nu een afspraak voor een bouwtechnische keuring Amsterdam via Schippers Bouwconsult.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden