De velvet trend in jouw huis

0

Velvet in het Engels, velours in het Frans of gewoon fluweel, het betekent in wezen hetzelfde. Een prachtige luxe stof die mega trending is. Sinds vorig jaar zien we hoe dit materiaal steeds populairder wordt in menig interieur. Vind jij dit ook zo mooi, maar ook lastig om het te combineren met de rest van je inrichting? Met deze 3 tips creëer jij een prachtig geheel!

Kleuren
Qua kleur is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor wat jij het mooiste vindt. Maar traditioneel zie je fluweel het meeste in de kleuren diep rood, smaragdgroen, donkerblauw en royaal paars. Door voor deze kleuren te kiezen, haal je een waar koninklijk gevoel in huis! Andere mooie kleuren zijn licht- en oudroze, grijs en okergeel. Door de uitstraling van het materiaal kun je het ook erg goed combineren met zilver en goud.

Two Suede Armchairs

Velvet stoel en bank
Een echt statement in je interieur maken? Daar is fluweel perfect voor! Kies bijvoorbeeld voor een grote hoekbankbank van rood fluweel. Of een fluwelen roze stoel voor een liefelijk contrast in een grijs interieur. Kies een zuiver stoel of poef in donkerblauw voor een kalm en natuurlijk effect. Daarnaast is het materiaal ook nog eens heel zacht. Niet alleen mooi dus, maar ook geschikt voor ultiem comfort!

Kussens
In plaats van een groot fluwelen meubel te kopen, kun je uiteraard ook kiezen voor een fluwelen kussen of plaid. Het geeft een rijkelijk uitstraling doordat de stof zo sterk glanst. Probeer wel een te ouderwetse look te voorkomen. Dit doe je door strakke en moderne meubels te combineren met de fluwelen details. Ook planten staan prachtig bij fluwelen details. 

Wij zijn fan van de velvet trend! Nu is het aan jou. Ben jij er al uit hoe jij het in jouw woonkamer gaat verwerken?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Alle rechten voorbehouden