Tips voor de beste badkamer

0

Net verhuisd en wil je een geheel nieuwe badkamer laten ontwerpen en plaatsen? Of wil je juist jouw badkamer renoveren? Met deze tips zorg je ervoor dat jouw badkamer er niet alleen heel mooi ziet, maar ook nog eens erg praktisch is!

Tip 1: Het afvoerputje

Dit is een onderdeel van de badkamer wat gewoonlijk altijd pas als laatst aan de beurt is. Dat betekent dat het budget voor dit laatste onderdeel dus ook nog erg beperkt is. Dit is zonde, want een afvoerputje kan je douche een nog mooiere uitstraling geven. Er bestaan namelijk heel veel mogelijkheden voor de vormgeving van zo’n putje, het hoeft namelijk niet het standaard ronde putje te zijn! Kies bijvoorbeeld voor een vierkant putje of een rechthoekige drain. Ook kun je er nog eens voor kiezen om het putje naadloos in het design van je douche over te laten lopen.

Tip 2: De wasbak

Vaak is het in de ochtend een flink getrek en geduw rondom de wasbak. Zorg voor meer rust met het plaatsen van een dubbele wasbak. Ook dit design kan er heel verschillend uitzien. Je kunt namelijk kiezen voor twee losse wasbakken met elk een kraan. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om één grote wasbak te laten plaatsen met twee kranen, of een grote wastafel met twee geïntegreerde wasbakken. 

Tip 3: De douche

We hebben het al gehad over het afvoerputje van de douche, maar niet minder belangrijk is de douchekop! Ook hiervan bestaan veel verschillende varianten, dus het is maar net wat jij zoekt. Denk aan een regendouche (in combinatie met een losse handdouche) of een waterval douche. Zorg wel dat je een douchekop kiest met verschillende standen, zodat je gemakkelijk snel je haar kunt uitspoelen, maar ook een rustgevende douche kunt nemen.

Tip 4: De tegels en voegen

De tegels bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van jouw badkamer. Maar je kunt hier nog een eigen twist aan geven! En dat doe je door gebruik te maken van voegen. Dit klinkt misschien wat apart, maar je kunt kiezen voor gekleurde voegen, zodat jouw tegels nog beter uitkomen. Blauw, zwart, wit, goud, je kunt het zo gek niet bedenken! Als je dit graag wil, is het verstandig om voor wat grotere voegen te gaan, zodat je de kleur ook goed ziet. 

Tip 5: De verlichting

Dit is natuurlijk redelijk vanzelfsprekend, want niemand wil in het donker douchen. Vaak gaan uitbundige lampen niet in een badkamer, dus zie je vaak gewoon spotjes in het plafond. Maar hier komt wel bij kijken dat je kiest voor een goede plaatsing van de lichtpunten. Houd er rekening mee dat het licht goed valt bij jouw wasbak, waar vaak ook een spiegel hangt. Ook is het prettig om goede belichting te hebben in de douche of in bad.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden