De meest gestelde vragen over het inrichten van je woonkamer

0

Net verhuisd en nu bezig met het inrichten van je nieuwe woning? Of wil je juist je huis een complete make over geven? Of het nu gaat om totale verbouwing of kleine veranderingen, wij geven je advies! Hieronder hebben we namelijk de meest gestelde vragen over het inrichten en stylen van de woonkamer, voor jou op een rijtje gezet.

Welke kleuren passen in mijn woonkamer? 

Het belangrijkste is om van tevoren te bepalen welk thema je wil doorvoeren in de inrichting van je huis. Als je dit hebt vastgesteld, is het ook veel makkelijker om kleuren uit te gaan zoeken. Wil je namelijk een rustige uitstraling in huis, dan is het aan te raden om vooral wit of andere zachte kleuren te gebruiken. Wil je toch een accent kleur in huis? Dan is het slim om de muur waar je het minste op kijkt, deze kleur te geven. Zo is de kleur namelijk wel aanwezig, maar trekt hij niet alle aandacht. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het licht dat je woning binnen komt. Wanneer er veel licht binnenkomt kan je dit met donkerdere kleuren afzwakken en wanneer er minder licht binnenkomt kun je het idee van licht versterken door lichte kleuren te gebruiken.

Hoe combineer ik verschillende woonstijlen?

Kijk hierbij vooral naar de overeenkomsten tussen de verschillende stijlen. Kies de kleuren die jullie beide mooi vinden en voeg van alle stijlen daarna kleine elementen toe. Door deze speelse samenstelling krijg je een interieur als geen ander en voelt ook iedereen zich thuis.

Hoe zorg ik voor eenheid in mijn interieur? 

Net zoals bij het kiezen van de kleuren is het hier ook slim om het thema van je interieur te bepalen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een moodboard te maken, zo zie je in een oogopslag ook wat het beste met elkaar matcht. Daarna kan je veel makkelijker meubels en dergelijke uitkiezen, omdat je weet aan wat voor uitstraling het moet voldoen. Zo creëer je met gemak eenheid in je inrichting.

Hoe weet ik wat voor soort bank ik moet kiezen? 

Om deze beslissing te kunnen nemen is het goed om te weten hoeveel ruimte je hebt voor een dergelijke bank. Heb je bijvoorbeeld maar een kleine ruimte? Dan is het slim om voor een rechte bank te kiezen en hier eventueel een poef bij te zetten, dan kan je namelijk ‘kiezen’ wanneer je een hoekbank wil hebben en wanneer niet. Heb je wat meer ruimte, dan is het mogelijk om een hoekbank te plaatsen, aangezien deze de ruimte goed kan opvullen. 

Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn? 

Kijk eerst welk oppervlak jouw vloerkleed zou moeten bedekken. Wil je het vloerkleed alleen gebruiken voor een extra touch, dan is een klein kleed al voldoende. Wil je er de vloer mee bedekken, dan kies je natuurlijk een zo groot mogelijk kleed. Tip: Door een vloerkleed (deels) onder je meubels te leggen, verbind je alles met elkaar en zorg je zo dat jouw woonkamer groter lijkt en dat er meer eenheid heerst.

Hoe groot moet mijn eettafel zijn en welke vorm moet deze hebben? 

Ook dit hangt natuurlijk weer af van de grootte van jouw woonkamer, maar ook moet je rekening houden met de grootte van je huishouden. In de regel geldt namelijk dat je genoeg plek aan de eettafel moet hebben voor jouw gezin plus twee man. Nadat je dus het aantal zitplaatsen hebt bepaalt, kan je gaan kijken naar de vorm van de eettafel. Een ronde eettafel is namelijk geschikt voor kleinere ruimtes en kleinere aantallen en zorgt ervoor dat de ruimte wat zachter oogt. Een rechthoekige tafel is juist weer meer geschikt voor grotere getale en voor grotere ruimtes.

Wat voor lamp kies ik bij mijn eettafel?

Hier is het slim om naar de vorm en de afmeting van de eettafel te kijken. Bij een ronde tafel is vaak één grotere lamp mooier en geeft die ook voldoende licht. Bij een rechthoekige tafel is het vaak mooier om meerdere lampen te kiezen en deze in het midden van de lengte op te hangen.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden