Hoe maak ik mijn huis kidsproof?

0
Huis-Kidsproof-Excellentwonenleven

Kinderen en een perfect interieur gaan over het algemeen niet super goed samen. Kinderen zijn jong en proberen graag vanalles uit. Zo ook op de muren tekenen, verven op de vloer en nog een hoop andere dingen. Je kunt je kinderen soms wel achter het behang plakken, maar alsnog moet je een weg vinden die voor zowel de ouders als de kinderen werkt. In dit blog lees je diverse tips om je interieur mooi en netjes te houden MET kinderen.

Zorg voor veel opbergruimte

Een tip die erg voor de hand liggend is met kinderen, zorg voor veel opbergruimte. Kinderen hebben nu eenmaal veel speelgoed en dit moet je ook ergens kunnen opbergen. Met kinderen haal je niet alleen gezelligheid in huis, maar ook een hoop spullen. Daarom is veel opbergruimte een must. Als je veel opbergruimte in huis hebt, kan je al je spullen kwijt en voorkom je een rommelig huis. Door een vaste ruimte voor speelgoed te creëren, kun je je kinderen ook stimuleren om hun steentje bij te dragen met het opruimen.

Creëren speelruimte

Om te voorkomen dat er overal en nergens speelgoed hebt ligt, is het belangrijk om een duidelijke speelruimte te creëren. Wanneer je een duidelijke speelruimte hebt voor je kinderen zullen zij ook hier spelen en voorkom je dat het speelgoed door het hele huis ligt. Je kan de speelhoek afbakenen met een lage bank of een speelgoedkist. Op deze manier heb je duidelijk een speelruimte gecreëerd.

Veilige speelomgeving

Een veilige speelomgeving is van belang met kinderen. Je wilt natuurlijk als ouder zijnde een veilige ruimte hebben voor je kinderen. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke, breekbare of scherpe spullen in het huis rondslingeren. Houdt ook elektriciteit weg van kinderen. Maak bewust eens een rondje door je huis en bekijk wat gevaarlijk kan zijn voor jouw kind, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Creatieve prikkels kinderen

Nu je weet wat je het beste wel en niet kunt doen, is het tijd om de speelruimte van je kind ook vorm te geven. Kinderen zijn nog volop in de ontwikkeling en willen vanalles ontdekken. Dit wil je als ouder zijnde ook zeker stimuleren. Dit kun je doen met een schoolbord, tekeningen, kleuren, cijfers, letters etcetera. Er zijn een hele hoop manieren om je kinderen te stimuleren met creatieve prikkels. 

Kiezen materialen

Met kinderen is het haast onmogelijk om ongelukjes zoals verf op de muur te voorkomen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat dit ten koste gaat van je meubilair. Dit kun je doen door een plaid op de bank te leggen of een kleed op de vloer. Kies bij het uitzoeken van meubels voor materialen die makkelijk te reinigen zijn. 

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden