Badkamer stylen met planten

0
Badkamer-Planten-Excellentwonenleven

Kamerplanten zijn weer helemaal hip en niet meer weg te denken uit elk interieur. Zelf je planten stekken, plantjes ruilen en verzorgingstips zijn opkomende thema’s op social media en Pinterest. Van alle soorten op allerlei verschillende plekken. En jawel hoor, zelfs op de badkamer. Staat je hele woonkamer al vol met kamerplanten? Denk er dan eens aan om je badkamer ermee in te richten. Want je tovert je badkamer om in een heerlijke thermen met een paar nieuwe planten.

Ontspannen

De badkamer is een fijne plek om na een drukke dag tot rust te komen of even lekker te ontspannen op een vrije dag. Merken spelen hier volop op in en komen met luxe uitvoeringen van inloopdouche tot bubbelbad. Ook een normale badkamer kan je die fijne sfeer geven zonder er veel geld aan uit te geven. Neem de tijd voor een uitgebreide douche of avondje bad en je voelt je weer heerlijk ontspannen. Planten dragen hun steentje bij aan het ontspannen gevoel, want planten werken rustgevend en zorgen voor extra zuurstof. Dus planten zijn goede alternatieven om de badkamer een luxe draai te geven voor de ultieme ontspanning. Ze hebben een positieve invloed en het staat bovendien ook nog eens erg mooi.

Badkamer planten

Welke planten zijn echt geschikt voor een badkamer? Dit zijn vooral planten die het goed doen bij hoge luchtvochtigheid en wisselende temperaturen. Denk hierbij aan planten uit de jungle als de lepelplant of de Ficus pumila. Deze planten zijn gewend aan een vochtige en warme omgeving dus ze genieten van elke douchebeurt.

Verzorging

Een goede verzorging doet de planten goed dus laat je vooraf goed adviseren. Zelfs voor een badkamer zonder ramen zijn er planten die groeien bij kunstlicht. Geef de plant regelmatig water en extra voeding. Met een plantenspuit geef je ze een extra frisse douche. Groeit de plant te hard dan knip je hem even bij zodat het model mooi blijft. Vooral hangplanten kunnen lang en onhandig worden. Zet er dan even de schaar in waardoor ze vaak weer mooi, vol groeien.

Styling badkamer

Ben je de trotse bezitter van een grote badkamer? Dan is een grote pot met planten op de grond erg mooi als pronkstuk. En zijn ook stijlvolle plantenstandaards te koop waarmee de pot van de grond af komt. In een wat kleinere badkamer zou je kunnen stylen met aan een paar planten naast het bad, op een wandplankje of een hangplant aan het plafond. Hiermee benadruk je de hoogte en er is weinig ruimte voor nodig. Kies een model wat qua maat goed bij de afmeting van de badkamer past. Je kunt klein beginnen en als je de smaak te pakken hebt nog wat plantjes toevoegen.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden