Interieurtrends voorjaar 2019

0
Interieur-Trends-Excellentwonenleven

Het is eindelijk zover: het is weer lente! De nieuwe interieur collecties worden deze weken gepresenteerd op de internationale woonbeurzen in Keulen, Parijs en Stockholm. Heerlijk vind ik het om het nieuwe jaar op deze manier te starten. Lekker struinen over beurzen en door woonwinkels en genieten van interieurtrends, nieuwe kleuren, producten en materialen. Dit kun je natuurlijk perfect gebruiken voor inspiratie om je woning een opknapbeurt te geven. Ben je benieuwd naar de interieurtrends van het voorjaar? Lees dan snel verder!

Goud en Messing

Goud en messing zien steeds meer in woon-accessoires als lampen, schalen en bijzettafels. Het past mooi bij de chique en luxe woonstijl waar materialen als hout en fluweel gecombineerd worden. Een paar van deze warme en chique materialen kan je aan je interieur toevoegen om het een update te geven. Kies voor een herhaling in de materialen voor een mooi eindresultaat. Ga op zoek naar een aantal woonaccessoires in goud of messing en voeg ze toe. Tip: Geef je oude spullen een nieuwe look met een goudkleur spuitverf. Dat kan bijvoorbeeld met een vaas, kandelaar maar ook met een schemerlamp.

Warme kleuren

Warme kleuren als terracotta, roze, paars en bordeaux rood zullen we dit voorjaar weer heel veel gaan zien. Mooi op één muur, in de styling of als meubelstof. Ben je enthousiast over deze kleuren? Wissel dan eens een van de kussens en kies voor een plaid in een warme tint. Zo oogt je zithoek met wat kleine aanpassingen helemaal anders. Een wand in een warme kleur zorgt ook voor een knus effect. Kies ervoor om één hoek in huis te schilderen zoals de eethoek of boven de openhaard. Zo is een wand vaak al genoeg voor een compleet andere sfeer. Tip: Herhaal deze kleuren in de decoratie als kussens, kaarsen, bloempotten of een gekleurde vaas op tafel.

Natuurlijke materialen

Iedereen is helemaal bewust bezig met de natuur, hergebruik en duurzaamheid. Zo genieten we ook extra van mooie, natuurlijke producten. Droogbloemen en siergrassen in interieurstyling zijn helemaal terug. De tijd dat ik als kind bloemen droogde komt weer terug. Zo geniet je nog langer van bloemen in huis. Droog ze in een boek en lijst ze daarna in of zet ze gedoogd in een mooie vaas op tafel. Daarnaast worden er allerlei houten latten en lamellen gebruikt om meubels te maken en wanden mee te bekleden. Licht hout blijft maar ook donkerder hout komt terug in de meubels. Mooi omdat donder hout goed past bij de luxueuze sfeer van de andere interieurtrends. Natuurstenen als marmer worden gebruikt als keukenblad, in de badkamer, maar ook voor mooie woonaccessoires.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden