Zo richt je een kleine keuken in!

0

Een kleine keuken hebben hoeft zeker geen probleem te zijn, zolang je hem maar goed inricht. Hier zijn een paar tips om jouw kleine ruimte goed te benutten.

Hoge keukenkasten

Er is niet genoeg ruimte voor heel veel keukenkasten, zorg dus dat je de ruimte goed benut. Hoge keukenkasten geven een hoop extra ruimte, zodat je toch al je spullen kwijt kan in de keuken, op deze manier benut je de ruimte die je hebt goed en hoef je niet al te veel keukenkasten te nemen, zodat je ruimte overhoudt voor andere dingen. Ook het materiaal van je keukenkasten is belangrijk. Als je transparante kasten hebt kun je de illusie van meer ruimte creëren. Als je dit doet moet je wel opletten, als de kasten namelijk helemaal volstaan werkt het averechts, je keuken gaat dan nog kleiner lijken.

Keukenblad

Ook het keukenblad en de keukenvorm kunnen veel verschil maken. Hierbij geldt een makkelijke regel: doe niks geks. Een heel groot keukenblad omdat je daar veel dingen op kan doen lijkt leuk, maar je hebt dan veel minder ruimte en je keuken lijkt er alleen maar kleiner door. Kies daarom voor een klein keukenblad in combinatie met een handige vorm keuken, zodat je de ruimte wél goed benut.

Apparatuur

Ook bij de apparatuur zul je keuzes moeten gaan maken. Een grote oven, magnetron en koffiezetapparaat kun je waarschijnlijk niet allemaal kwijt. Kies daarom voor verstandige keuzes, zoals bijvoorbeeld een combi-oven. Je hebt dan meerdere opties in één en lost zo veel problemen op. 

Omgaan met de ruimte

Er zijn vaak veel lege ruimtes te vinden in een keuken die je toch goed kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van klapdeuren, daar kun je ook rekjes aanhangen. Je hebt dan nét iets meer ruimte om dingen in op te bergen. Ook zijn er slimme opbergsystemen voor hoekkasten. Je kunt zo in een hoek je pannen opbergen, en dan met een handig systeem toch goed bij de pannen komen.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Alle rechten voorbehouden