Welke bank past het beste bij mijn woonkamer?

0
Bank-Woonkamer-Excellentwonenleven

Het kiezen van een bank voor in je woonkamer kan nog een hele opgave zijn. Wat voor vorm bank wil ik, welke stijl en welke kleur wil ik? Er zijn een hoop vragen die je jezelf kan stellen bij het kiezen van een bank. In dit blog lees je in een aantal stappen die je kunt doorlopen om te bepalen welke bank het beste bij jou past.

Stap 1: afmetingen

Je zal maar een mooie bank tegenkomen die veel te groot is en niet in huis past, omdat je niet naar de afmetingen hebt gekeken. Om teleurstellingen te voorkomen en om het jezelf een stuk makkelijker te maken is het handig om voor jezelf op een rijtje te hebben wat de afmetingen van de woonkamer zijn. Als je een klein woonkamer hebt, zit er een hoekbank voor jou waarschijnlijk niet in. Let dus niet alleen op de afmetingen van de ruimte, maar ook de verhouding tussen de grootte van de woonkamer en de bank. Bij een grote woonkamer past een grote hoekbank beter en in een wat kleinere woonkamer staat een compacte bank beter.

Stap 2: zichtlijnen

Kijk jij graag tv, geniet je vanaf de bank van de tuin of zit je graag bij de openhaard? Geen probleem, maar houdt rekening met de zichtlijnen van je interieur. Aan de hand van de interieurlijnen kun je de plek van de bank bepalen. Ook de looproute bij het kiezen van de plaats van de bank is ook een punt om niet vergeten. De bank moet zo staan, dat er niets in de weg staat. Een bank voor de tuindeur is niet praktisch.

Stap 3: aantal zitplaatsen

Heb je jonge kinderen, pubers of geen kinderen en woon je net samen? Het aantal zitplaatsen is iets om goed te overwegen. Ben jij maar met zijn tweeën? Dan is een 3-zitsbank voor jou prima, maar heb je drie kinderen? Dan kan je beter voor een grote bank gaan, zoals een hoekbank. Je kan er ook voor kiezen om extra zitplekken te creëren, door een fauteuil of een chille stoel toe te voegen aan de woonkamer. 

Stap 4: zitcomfort

Bij het kiezen van een bank, moet je ook over het zitcomfort nadenken. Ben jij op zoek naar een bank om lekker op te hangen met een hele hoop kussens of wil je liever een stevige actieve zit? Het is belangrijk om na te gaan wat voor jou het ideale zitcomfort is. Niet alleen de hardheid, maar ook de diepte van de zitting bepaalt mee aan comfort. Een diepere zit maakt een bank meer een loungebank, terwijl een ondiepe zit een actievere zithouding biedt. 

Stap 5: uitstraling 

Bepaal voor het kiezen van een bank, wat je woonstijl is en bepaal vervolgen welk bankstel daar het beste bij past. Bijna alle banken in een winkel zijn beschikbaar in meerdere kleuren en verschillende materialen. Ook de kleur van de poten van een bank kunnen vaak zelf bepaald. Je kan je bank als het ware helemaal personaliseren naar jouw smaak. Tot slot kun je bank compleet maken door kussens en een plaid toe te voegen. Dit maakt je bank helemaal compleet.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden