Tips om jouw huis kerstproof te maken!

0
Kerstproof-Excellentwonenleven

Het is weer bijna zover, over een maand begint de kerst. Dit houdt in dat het langzamerhand tijd wordt om het huis kerstproof te maken. Door het huis kerstproof te maken, krijg je ook meer het kerstgevoel en het is natuurlijk super gezellig als het huis leuk gedecoreerd is met de kerst. In dit blog lees je verschillende tips die jou gaan helpen met je huis kerstproof maken.

Tip 1: bepaal je kleurenpalet

Als jij je huis wil gaan versieren voor de kerst, is het fijn om voor jezelf duidelijk te hebben welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Het kiezen van een kleurenpalet is belangrijk. Als je kleurenpalet kiest, heb je kerstdecoraties in allerlei kleuren, wat er chaotisch en rommelig uit ziet. Door een kleurenpalet te kiezen ziet het er als een geheel uit. 

Je kleurenpalet kan je bepalen aan de hand van je huidige interieur. Kies kleuren die goed aansluiten op je interieur. Heb jij een neutraal interieur, dan is het leuk om voor een pop of colour te kiezen. Een kleur voegt een leuk contrast toe aan je inrichting. Heb jij al een interieur dat redelijk veel kleur bevat? Dan zou ik kiezen voor de wat neutrale kleuren voor jouw kerstdecoratie. Op deze manier heb je een mooi contrast.

Tip 2: lampjes en kaarsen

Wat hoort er nu meer bij de kerst dan lampjes en kaarsen? Als er iets hoort bij de kerst dan zijn het lampjes en kaarsen. Lampjes en kaarsen zorgen voor gezelligheid en een knusse sfeer. Je kunt lampjes niet alleen gebruiken in je kerstboom, maar lampjes zijn ook super leuk voor in de tuin of op het balkon.

Je hebt grofweg 3 kleuren lampjes. Je hebt warm licht, wat voor een knusse sfeer zorgt. Ga jij voor het wintergevoel? Dan raad ik je aan om voor lampjes met wit licht te kiezen. Houdt jij nu juist van wat extra kleur? Kies dan voor gekleurde lichtjes, maar pas op. Gekleurde lichtjes kunnen al snel de ruimte druk doen lijken.

Tip 3: cadeaus

Cadeaus horen ook bij het kerstbeeld van vele mensen. In films zie je het ook vaak, cadeaus onder de kerstboom. Het ziet er super leuk uit. Heb jij niet zo een ruim budget, maar vind je de cadeautjes onder de boom er wel leuk uitzien? Leg dan gewoon nep cadeaus onder de boom. Niemand die in de gaten heeft dat cadeaus nep zien, en het ziet er toch leuk uit. 

Tip 4: lekkernijen

Nu je huis klaar is voor de kerst, mist er nog een ding, namelijk de lekkernijen. Lekkernijen horen nu eenmaal bij de kerst. Je hebt een heleboel soort lekkernijen, denk aan kerstchocolaatjes, een banketstaaf of een lekkere kop warme chocolademelk. 

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden