Tips voor een frisse start in je woning

0
Frisse-Start-Woning-Excellentwonenleven

Een nieuw jaar betekent een nieuwe kans om jouw woning een een frisse start te geven. Ben jij je inrichting helemaal zal of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Dan is dit je kans! Richt je woning opnieuw in en begin het jaar op een goede manier. In dit blog lees je aantal tips die jou gaan helpen met een frisse start van je woning.

Inspiratie opdoen

Voordat je impulsief de muren gaat verven en nieuwe meubels gaat kopen, is het wel handig om voor jezelf een beeld te hebben van wat je graag wilt. Dit kun je doen aan de hand van een moodboard. Door het maken van een moodboard, creëer je voor jezelf een beeld van hoe je wilt dat je woning eruit komt te zien. Je kunt inspiratie vinden op Pinterest, in tijdschriften en online. 

Spullen uitzoeken

Nu je voor jezelf duidelijk hebt wat je graag wilt voor je woning, kun je gaan beginnen. Haal heel je woning leeg en zet alleen de spullen terug die je zeker wilt houden. Zo weet je direct welke spullen je niet gebruikt of wat je weg wilt doen. Nu je de spullen opgeruimd hebt die je niet nodig hebt of niet meer wilt, heb je de basis.

Muren kleuren

Je woning is nu leeg en je spullen zijn uitgezocht. Je kunt nu gaan bepalen welke kleuren je de muren graag wilt verven. Heb jij een druk interieur? Probeer de muren wat rustiger te houden. Heb jij wat neutralere meubels? Ga dan voor een leuk kleurtje op de muur of kies een leuk behang uit. Twijfel je? Verf of behang een muur, dan kan je zien hoe het eruit ziet en dan kun je nog altijd meerdere muren verven of behangen.

Nieuwe spullen kopen

Tijdens het uitzoeken van je spullen, zul je vast een aantal spullen hebben weggegooid waar je een nieuwe van nodig hebt. Dit kan van alles zijn, van een bank tot een fotolijstje. Maak voor jezelf een lijstje van de spullen die je nodig hebt en ga shoppen. Stem de spullen die je nodig hebt af op je nieuwe inrichting. Zorg ervoor dat het er allemaal als een geheel uit komt te zien. Je wilt voorkomen dat je woning een drukke ruimte wordt.

Woning compleet

De laatste stap om je woning klaar te maken voor het nieuwe jaar is het daadwerkelijk inrichten van je woning. Plaats alle meubels terug en ga aan de slag met het toevoegen van de accessoires. Nu is je woning klaar voor het nieuwe jaar.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden