Haal de max uit je mini studentenkamer

0

Het is natuurlijk een spannende periode, je gaat studeren en je gaat binnenkort uit huis. Waarschijnlijk ben je al druk bezig met het zoeken van een kamer. Helaas zijn de prijzen zo hoog voor zo’n kleine oppervlakte… hoe ga je al jouw spullen daar dan in krijgen? Het is erg moeilijk om optimaal gebruik te maken van zo’n klein kamertje, maar wij gaan je daarbij helpen!

Meubels met dubbele functies

Dit is één van de beste tips die we kunnen geven op het gebied van de inrichting van een studentenkamer. Je moet meubels vinden die voor meerdere gelegenheden te gebruiken zijn. Een bureau kan namelijk gewoon als bureau dienen, maar je kan het ook gebruiken als eettafel. Je bed kan ook prima dienen als een bank of een plek om je huiswerk te maken. 

Opbergruimte

Als student heb je natuurlijk bovenop je eigen spullen ook nog je boeken en andere schoolbenodigdheden die je kwijt moet op je kamer. Waar haal je de ruimte vandaan om al deze spullen op te kunnen bergen? Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd bed. Het hoeft geen hoogslaper te zijn, een iets hoger bedframe volstaat ook al. Haal een aantal schuifladen en zet deze onder je bed, zo benut je ruimte die je anders nooit zou gebruiken. Andere ruimtes die je anders nooit zou gebruiken zijn bijvoorbeeld de zijkanten van een kast. Hang hier een aantal haakjes aan en je hebt meteen een plek om je jassen en tassen op te hangen. Een andere optie is natuurlijk om gebruik te maken van ‘opvouwbare’ meubelstukken, denk daarbij aan klapstoelen of zelfs een slaapbank. 

Aparte ruimtes creëren

Vaak bestaan studentenkamers gewoon uit vier muren en heb je dus geen aparte ruimtes. Maar misschien wil je toch dat idee verwerken, zodat wanneer er bezoek komt, ze niet meteen in de woonkamer, slaapkamer en keuken tegelijk staan. Dit kan je op een aantal manieren vormgeven. Maak bijvoorbeeld een scheidingswand. Dit hoeft geen massieve wand te zijn, aangezien je dan weer ruimte verliest, maar een open boekenkast volstaat bijvoorbeeld ook al. Of gebruik gewoon een simpel gordijn, dit is makkelijk in gebruik en zo bepaal je zelf ook wanneer je aparte ruimtes nodig hebt. Een andere manier is om een grote spiegel aan je wand te hangen. Zo wordt de ruimte ‘vergroot’ en draagt dit bij aan het idee van aparte ruimtes.

Gezelligheid

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jouw kamer gezellig maakt, het is immers nu jouw eigen huis. Kies je favoriete kleuren voor de muren en stal je spullen uit. Maak veel gebruik van planten, deze blazen leven in jouw kamer. En ga creatief te werk!

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden