Wat zijn de beste afmetingen voor lichtkoepels?

0

Bij het plaatsen van een lichtkoepel moet je goed weten hoe groot deze moet zijn. Er zijn verschillende afmetingen lichtkoepels. Het afmeten van een lichtkoepel doe je door je op drie verschillende punten te focussen. Eerst moet je zorgen dat je de dagmaat meet. Dit is de maat van de lichtinval. Hiernaast moet je de maat van de uitsnede in het dak gaan meten, de zogenaamde daksparing. Als laatste meet je de buitenmaat van de lichtkoepel, deze heet de kap. Om alles af te werken kun je polycarbonaat golfplaten kopen. 

Bepaal de hoeveel daglicht die je binnen wilt hebben

De beste afmetingen lichtkoepels hangt ook af van je persoonlijke wensen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je wilt dat er veel daglicht naar binnen komt. Het komt soms voor dat mensen een lichtkoepel plaatsen, maar dat ze vervolgens ontdekken dat het stuk glas waar het licht doorheen komt toch niet groot genoeg is. Je kunt dan een andere keuze maken in de afmetingen lichtkoepels. Je kunt dit voorkomen door bij het meten van de dagmaat te kiezen om de daksparing gelijk te houden. Het gevolg van het gelijk houden van de dagmaat en de daksparing is dat je zoveel mogelijk lichtinval creëert voor jouw situatie. Voor een mooie afwerking kun je ook polycarbonaat golfplaten kopen

Een aantal zaken om rekening mee te houden

De grootte van de lichtkoepel en de uitsnede van je dak hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur en van hoeveel ligt je nou eigenlijk naar binnen wilt hebben. Heb je een heel donker huis en heb je drastisch behoefte aan meer licht? Dan is het een goed idee om voor een flinke uitsnede van het dak te kiezen met een grote lichtkoepel. Heb je eigenlijk alleen maar behoefte aan een klein beetje extra licht omdat de huiskamer net iets te donker is? Dan is het mogelijk een beter idee om te kiezen voor een kleinere lichtkoepel. 

Houd ook rekening met de stand van de zon en het aantal bomen. Heb je veel bomen om je huis die het zonlicht tegenhouden? Dan kan het resultaat van een kleine lichtkoepel nog weleens tegenvallen en heb je misschien een grote nodig. Heb je weinig bomen en staat de zon in de zomer fel op een bepaalde kant van je huis? Dan is het mogelijk een beter idee om te kiezen voor een kleinere lichtkoepel die de zon toch wat afzwakt. Je kunt ook polycarbonaat golfplaten kopen. 

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden