Wat is het verschil tussen een advocaat en een mediator bij scheiden 

0

Het korte antwoord is meestal: het prijskaartje. Mediator scheiden is meestal veel goedkoper dan advocaten in huren, maar er komen nog veel meer dingen aan de orde. Kosten voor de scheiding wordt meestal transparanter vermeldt via een mediator omdat de mediator een onpartijdige rol heeft ten opzichte van beide partijen, hierdoor kun je hidden fees- geheime kosten ontduiken die advocaten aanzienlijk in scheidingsvoorstellen voorkomen. 

Nog een verschil tussen de advocaat en de mediator is het bericht die je daarmee verstuurt, een mediator heeft vaak ook even vakkundig over wettelijk en civiele kwesties die jouw scheiding aangaan. Kosten voor de scheiding kunnen ook verminderd worden door eerder een mediator in te schakelen omdat in sommige gevallen onze lieve Rijksoverheid die subsidieert, de verzekering staat ook garant indien je dit in je pakket hebt, heel belangrijk om te onthouden want hiermee kan je het proces van scheiden versnellen. 

Scheidingsproces met een derde is dat wel nodig?

Beide de advocaat en de mediator kunnen je helpen stukken opsturen naar je lokale gemeente op de beëdiging van het huwelijk. Hierbij komen de zogenoemde griffiekosten dit zijn de kosten die je maakt bij de rechtbank om jouw zaak op te stellen en op te nemen. Een scheidingsmediator is toch het eerlijkste wat je tegenover je partner kan doen als de situatie dat verleent. Het is de meest diplomatische optie vooral nadat de scheiding onderhandelingen tussen partners zelf fout loopt, wat natuurlijk vaak ook de oorsprong is van het willen scheiden, niet overeenkomen. Gelukkig is het een situatie die niet ongehoord is en heb je enkele opties te begaan.

Inschakelen van middelen in een tijd van moeilijkheden

Kosten scheiden zijn kosten die enorm op kunnen lopen en zoals elke onderneming die geld en tijd kost is het aangeraden om dit met een derde te bespreken indien het onder partners echt niet een scheidingsmediator is zeker ook niet iets om je voor te schamen en het zal wonderen doen om een heftig emotioneel tijd te vergemakkelijken. Het is ook namelijk moeilijk om lang termijn beslissingen te nemen wanneer iemand depressief of in een scheidingsconflict te komen, hiervoor een derde met een nuchter hoofd zeker een oplossing. 

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden