Echt of nep?

0

Een mooi grasveld is een echte aanwinst voor je tuin. Een grasveld hoeft niet groot te zijn, maar zorgt wel voor een mooi contrast in je tuin in plaats van alleen maar tegels. Een grasveld kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld de kinderen of de hond, maar kan ook dienen als een eyecatcher in je tuin. Maar welk grasveld kies je dan, ga je voor echt gras of juist kunstgras? Beide soorten grasvelden hebben voor- en nadelen. Hieronder lees je over alle voor- en nadelen van echt gras en kunstgras.

Voor- en nadelen echt gras

Een van de grootste voordelen van echt gras is dat het natuurlijk is. Een ander voordeel is de geur van gras wanneer het gras net gemaaid is of wanneer de zon opkomt in de ochtend met de dauwdruppels op het gras. Voor echte tuinliefhebbers is er niets heerlijker dan in de tuin bezig zijn en genieten van het gazon. Ook met kinderen is het hebben van echt gras erg fijn, zodat de kinderen lekker kunnen buitenspelen. Een voordeel waar niet zo snel aan wordt gedacht, is het feit dat echt gras een stuk beter is voor het milieu dan kunstgras. En het laatste, maar niet onbelangrijke voordeel is dat echt gras een stuk goedkoper is dan kunstgras. Dit is een stuk voordeliger voor de portemonnee. 

Maar ook natuurlijk gras heeft niet alleen maar voordelen. Echt gras is natuurlijk erg mooi, maar vergt er veel tijd en onderhoud. Het gras dient regelmatig bemest, gesproeid en gemaaid te worden. Vooral wanneer je weinig tijd hebt (of weinig zin) is dit een nadeel om zeker goed te overwegen. Ook de beoogde ligging van je grasveld speelt een belangrijke rol. Wanneer de ligging ongunstig is, is het haast onmogelijk om echt gras te laten groeien. Echt gras groeit alleen goed bij voldoende zonlicht, schaduw zorgt voor veel onkruid en mos. 

Voor- en nadelen kunstgras

Over het algemeen wordt over kunstgras altijd gedacht dat het een onnatuurlijke uitstraling heeft en er dus nep uitziet. En tot een paar jaar geleden was dit vaak ook het geval. Maar tegenwoordig ziet kunstgras er bijna net zo echt uit als bij echt gras en is het nauwelijks te onderscheiden van elkaar. Het aanbod van kunstgras is erg groot geworden. Doordat het aanbod van kunstgras zo divers is, zit er altijd wel een soort bij die bij jou past. Een ander belangrijk voordeel van kunstgras, is dat kunstgras een stuk onderhoudsvriendelijk is, maar niet geheel onderhoudsvrij. Ook is kunstgras de ideale oplossing voor mensen die last hebben van hooikoorts of een grasallergie. 

Net zoals echt gras heeft kunstgras ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel volgens vele mensen is de prijs. Kunstgras is vrij prijzig, maar je hebt er wel jaren lang plezier van en weinig omkijken naar. In verhouding is kunstgras dus duurder, maar wanneer je naar de lange termijn kijken, is kunstgras goedkoper dan echt gras. Zeker gezien de tijd die geïnvesteerd moeten worden in echt gras. 

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden