Kantoormeubilair aanschaffen

0

Goed meubilair voor in het kantoor is erg belangrijk. Zeker als hier lange dagen in wordt gewerkt. Er kan veel efficiënter worden gewerkt als men zich thuis voelt op de plek (het kantoor) waarin men werkt. Het is daarom essentieel de juiste kantoormeubilair aan te schaffen. Maar waar moet je beginnen? Waar moet je over nadenken bij het aanschaffen van nieuw kantoormeubilair van Office Topper?

Stoelen

Stoelen zijn misschien wel het meest belangrijke item in een kantoor. Grote delen van de dag wordt het kantoorwerk namelijk zittend uitgevoerd. Het is daarom belangrijk stoelen te kiezen die comfortabel genoeg zijn om een groot deel van de dag in te kunnen zitten. Als je een bureaustoel uitkiest die niet comfortabel genoeg is kun je last krijgen van fysieke klachten. Hier een aantal voorwaarden waar een goede bureaustoel zeker aan moet voldoen:

  • De rugleuning van de bureaustoel moet verstelbaar kunnen zijn.
  • De hoogte van het zitvlak moet verstelbaar kunnen zijn.
  • Je moet de rugleuning kunnen kantelen
  • De “kussens” van de stoel moeten zacht genoeg zijn om heel de dag op te kunnen zitten, maar ook stevig genoeg om voldoende ondersteuning te bieden.

Als je deze voorwaarden in je achterhoofd houdt bij het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel, zal je zeker een stoel uitkiezen waar je een lange tijd veel zit plezier aan zal beleven. 

Bureaus

Bij het uitzoeken van een nieuw bureau is het belangrijk rekening te houden met de volgende drie vragen:

  • Hoelang wordt er achter het bureau gewerkt?
  • Wat is de gewenste zithoogte?
  • Welke vorm moet het bureau hebben?

Als je lang achter uw bureau zit is het erg slim om een zit-sta bureau te overwegen. Een zit-sta bureau is een bureau die zo kan worden ingesteld dat er ook staand aan gewerkt kan worden. Het wordt namelijk geadviseerd om na een tijd werken ook even op te staan om de spieren te strekken. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Als je niet lang aan je bureau hoeft te zitten, kan je ook kiezen voor een traditioneel bureau. Wel is het aan te raden om een bureau te nemen waarbij de hoogte zelf kan worden ingesteld.
Bureaus zijn er in alle soorten en maten. Het is daarom belangrijk voor jezelf na te gaan wat voor model je wilt.

Overige inrichting van het kantoor

Bij de overige inrichting is het vooral een kwestie van smaak. Zo kun je bijvoorbeeld schilderijen ophangen of een mooi tapijt neerleggen. Wel is het handig om nog een (of meerdere) archiefkast(en) te plaatsen om het papierwerk netjes in op te bergen. Ook is het aan te raden om een aantal planten in je kantoor te plaatsen.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden