Hoe vind jij jouw droomhuis?

0

Keer op keer zie je mooie woningen voorbijkomen, maar steeds vis je achter het net. Hoe doen andere woningzoekers dat?

Begin bij het begin, wat zijn de eisen van jouw droomhuis? En nee, dat hoeft niet gelijk die villa te zijn, maar jouw droomhuis voor dit moment. De woning waar jij jezelf ziet wonen, in de ochtend naar het werk ziet gaan, ‘s avonds thuiskomen met de boodschappen en dan heerlijk eten met vrienden. Misschien kinderen, waardoor je graag een extra slaapkamer wilt hebben en een tuin om lekker te zitten. Kortom; jouw droomhuis.

Kijk welke ruimtes je echt nodig hebt en welke extra zouden zijn? Kijk in welke stad, wijk of straat jouw woonhuis moet staan. En wat voor type huis moet het zijn? Wil je een appartement of ben je toch wel echt op zoek naar iets met een tuin en een zolder?

Huis en geld

Je weet nu wat je wilt gaan kopen, dan is de vraag: hoe ga je dat betalen? Als je weet hoever je kunt gaan met de financiering (eigen geld en hypotheek), dan weet je ook in welke prijsklasse je kunt gaan kijken. Ben je handig, dan kun je misschien een klusobject zoeken, die is lager in prijs, maar daar ben je nog wel een tijdje zoet mee en natuurlijk moet je nog kosten maken voor het verbouwen. En wanneer moet je dan het pand laten keuren? Nu al, of later pas? Misschien kun je ook net iets boven jouw budget kijken. Wellicht dat je door onderhandeling wel binnen jouw budget kunt uitkomen.

Nou moet je dus veel weten over het huis, de wijk, de prijs etc., maar moet je ook veel kunnen. Want hoe onderhandel je over de aanschaf van een huis of hoe weet je dat je misschien wel een bouwkundige keuring moet laten doen? En wie bel je daarvoor?

Aankoopbegeleiding

Dit zijn nu bij uitstek de redenen om naar een aankoopmakelaar te gaan. Die weet waar de mogelijkheden zitten en hoe de markt in elkaar steekt. Dus in plaats van steeds achter het net te vissen of een bieding uit te brengen die jou niet eigenaar maakt van dat huis, zet je jouw aankoopmakelaar aan het werk. Een goede makelaar scheelt je niet alleen veel stress, maar zorgt er ook voor dat je een faire prijs betaalt voor de juiste woning. En laat dat nu net jouw droomhuis zijn!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Alle rechten voorbehouden