Bouwkundige keuring bij kopen of verkopen van onroerend goed

0

Een bouwkundige keuring wordt meestal aanbevolen bij het kopen of verkopen van een woning.

Een ideale bouwkundige keuring is heel belangrijk. Om een bouwkundige keuring te voldoen wordt er een lijst samengesteld. Tijdens een bouwkundige keuring wordt samen met u erbij en de inspecteur de lijst samen afgewerkt. De woning wordt van het dak tot de grond volledig gecontroleerd.

Bij het opmaken van de keuring wordt er gelet op bepaalde zaken:

  1. De fundering
  2. Beperkte kruipruimte en vloeren
  3. Vochtmetingen bij het rotten van hout en drassig vocht
  4. Metselwerk van muren en vloeren
  5. Voegwerk
  6. Sanitaire groepen
  7. Installatie ( water, gas, elektra )
  8. Brandveiligheid en ventilatie
  9. Schilderwerk
  10. Bijgebouwen 

Bouwkundige keuring ter voorkoming onaangename verrassingen

Een keuring kan u heel veel helpen om onaangename verrassingen te voorkomen. Zeker bij oudere huizen is een onderzoek aan te raden. Maar voor de zekerheid kun je bij jongere woningen ook een onderzoek instellen. Voordat je een koopovereenkomst sluit, kan je een keuring laten uitvoeren. 

Een bouwkundige keuring wordt opgemaakt door een bouwkundig adviesbureau. Jij mag zelf bepalen welke adviesbureau je wilt. Via een website kan je verschillende bureaus vinden. Na de keuring wordt een uitgebreid rapport opgemaakt met de uitkomst, de gevonden gebreken en de herstelkosten. Het rapport krijg je binnen 48 uur per mail. Na de keuring weet je als je het huis wilt kopen met of zonder gebreken.

Een bouwkundige zoeken gaat snel

Ga eerst na wie je wilt huren voor de keuring.

Ga na wat de inhoud van de woning is. Maak een afspraak met degene die de woning verkoopt en de bouwkundige. Het is raadzaam de m³ direct door te geven. Een keuring kan ongeveer €390,- per 450 m³ kosten. De kosten worden in de meeste gevallen betaald door de koper van de woning. De koper heeft er alleen maar voordeel aan als de woning in goede staat verkeerd.

Als jij het niet eens bent met de keuring kan je het altijd opheffen. Daarom de overeenkomst of het contract laten maken onder voorbehoud. 

Een nieuwe woning is een nieuw begin. Daarom altijd goed laten inlichten.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden