5 tips om je tuin duurzamer te maken

0

Help het milieu vanuit je eigen achtertuin! Door je tuin duurzamer te maken, draag je bij aan een groene wereld. Hoe zorg je ervoor dat je tuin duurzamer en milieuvriendelijker wordt ingericht? We geven je goede en eenvoudige tips om ook jou tuin groen te maken!

1: Zet een regenton in de tuin

Vang regenwater op in de regenton! Zo hoef je geen kraanwater (puur drinkwater) te gebruiken om planten te besproeien of auto’s te wassen. Met een regenton bescherm je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee!

2: Groen

Met groen bent u milieuvriendelijker. Je kunt er voor kiezen om je tuin af te scheiden met een houten schutting, maar een groene schutting is een duurzamere optie om je tuin af te scheiden. Dit geeft niet alleen sfeer aan je tuin, maar wordt ook gewaardeerd door insecten. Ook kunt u een gaaspaneel plaatsen waarop klimop of andere klimplanten geplant kunnen worden. Vergroening helpt, en dat geldt ook voor ondergrondse bodems. Plaats meer planten en gras in plaats van tegels om een ​​milieuvriendelijke tuin te creëren. Zorg ervoor dat de planten die je kiest uit de omgeving komen. Als planten van ver moeten worden geïmporteerd, wordt de duurzaamheid slechter.

3: Creëer je eigen groentetuin

Het hebben van een eigen groentetuin zal je gelukkig maken. Kweek je eigen groenten, fruit en kruiden in de tuin. Gebruik hiervoor een deel van de tuingrond of kies voor een kant-en-klare kas. Je eigen DIY-kas maken is ook een heel interessant en duurzaam iets, waar je de groei en bloei van verschillende stekken kunt zien. Open je eigen kleine groentewinkel in de achtertuin. Duurzaam en biologisch! Als je buitenruimte klein is, begin dan verticaal te tuinieren.

4: Alle insecten

Maak van uw tuin een heerlijke plek voor insecten. Wie houdt er niet van bloemen en bijen! Creëer door het plaatsen van diverse bloemen en planten een sfeervolle en duurzame tuin voor kleine dieren. Veel succes en maak van je tuin een insectvriendelijke plek.

5: Bewaar je eigen compost

Het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar het is wel duurzaam! Laat het organisch afval op de compost wegrotten. Op deze manier is het niet nodig om afval te vervoeren, maar gaat het afval in je achtertuin verloren. Compost is daarom ook goed voor de planten in je tuin! Voor composthopen kun je houten compostbakken kopen, of je kunt ze zelf maken van tuinhout.

Related Posts

© Alle rechten voorbehouden